Blogg om figurativ kunst

Blogg om figurativ kunst

Figurativ klassisk tegning og maleri

I min kunst blogg skriver jeg frittalende om tegning, maleri og grafikk. Jeg vektlegger det klassiske billedspråk, det er tidløst og grensesprengende.
Tilbake til forsiden
http://vemundhakvag.com/
Vemund Hakvåg

Nestor Martin Fernandez de la Torre et unikt malertalent / Las Palmas

MaleriOpprettet av vemund to., desember 16, 2010 11:31:45

Møtet med Nestor Martin-Fernandez de la Torre (1887-1938) er min største museums overraskelse. Noen ganger går verden meg hus forbi, mens adre ganger havner jeg rett oppi.

I oktober var jeg og familien på ferie i Las Palmas. At Grand Canaria hadde en figurativ maler av verdensklasse var jeg ikke klar over. Museo Nestor var bygd med en så harmonisk værdighet at stedet selv fortalte at det kunne skjule en skatt. Hadde på forhånd ingen kjennskap Museo Nestor, men min kone hadde lest om stedet og mente at vi skulle dra dit. http://www.museonestor.com/

Det som ventet oss var som å komme til paradis, en maler med høy X-faktor, særegen signatur og utviklet klassisk billedspråk. Klassisk billedspråk er bilder med substans, plastisitet og romforklaringer. I etterkant har lurt på hvem Nestor Martin-Fernandez de la Torre er og hvor har han hentet kunskap fra ?

Aschehougs kunsthistorie har glemt Nestor, wikapedia har med Nestor på Spansk Tysk og Gresk, så noe markant plass i kunsthistorien har Nestor Martin-Fernandez de la Torre ikke fått. Mange slappe og lite markante malere har kommet forran Nestor Martin-Fernandez de la Torre og jeg spør hvorfor ?

vemundhakvag.com

Vemund Hakvåg

  • Kommentarer(3)//vemundsblog.vemundhakvag.com/#post13