Blogg om figurativ kunst

Blogg om figurativ kunst

Figurativ klassisk tegning og maleri

I min kunst blogg skriver jeg frittalende om tegning, maleri og grafikk. Jeg vektlegger det klassiske billedspråk, det er tidløst og grensesprengende.
Tilbake til forsiden
http://vemundhakvag.com/
Vemund Hakvåg

Lek med tegning

TegningOpprettet av Vemund Hakvåg fr., mai 27, 2011 15:59:01

Det er viktig å leke med tegningen, la blyanten spille på papiret, la tanker og følelser intuitivt treffe et motiv. Jeg jobber mest uten modell, jeg mener at et bilde / tegning skapt mot et tenkt motiv gir den beste komposisjonen, hjelpemidler får komme i en senere rekke.

Den løpende mannen gjorde jeg på lugaren, skapt spontant med sirkelformede spiraler, fikk på den måten tegnet volum samtidig som at det gir dynamikk og puls. Jeg løftet blyanten knapt fra papiret, startet tilfeldig og fikk en følelse av at det var en løpende figur jeg skulle skape og lot forestillingen få utspring på tegneblokka.

Fordelen med å tegne uten motiv er at du tvinges til å tegne det en vet og automatisk trigges hjernen etter ny kunnskap. Å tegne det en vet trigger hjernen kreativt, en må dikte og finne ut av ting selv. Når mann jobber uten motiv melder raskt følelse av utilstrekkelighet, da gjelder det å være selvstendig og broder tegningen ferdig. Vurder etterpå om noe kunne vært gjort annerledes. Fremgang oppnås raskest om du setter deg små delmål, delmålene intensiveres i øvelser og terpes til de sitter.

Vemund Hakvåg

vemundhakvag.com

  • Kommentarer(0)//vemundsblog.vemundhakvag.com/#post24