Blogg om figurativ kunst

Blogg om figurativ kunst

Figurativ klassisk tegning og maleri

I min kunst blogg skriver jeg frittalende om tegning, maleri og grafikk. Jeg vektlegger det klassiske billedspråk, det er tidløst og grensesprengende.
Tilbake til forsiden
http://vemundhakvag.com/
Vemund Hakvåg

Børge Brekke, Kunst rett Vest 2013

Figurativ kunstOpprettet av Vemund Hakvåg ma., september 23, 2013 02:50:51
I forbindelse med årets Kunst rett Vest 2013 var jeg på atelierbesøk hos Børge Brekke. Mens jeg kjørte over Sollihøgda nynnet jeg på hitlåten ”What Does The Fox Say” av Ylvis brødrene og drømte om en kaffeskvett og kake. Da jeg ankom var Børge Brekke fullt i gang med å peke og fortelle.
Svære viking dekorasjoner var plassert rundt omkring på tomta, de var gjort med spraybokser med oljemaling på akrylgrundert tre underlag.

Børge Brekke er en av dem som gjør bildene til sitt eget før han lager dem og slurver ikke i faget. Bildene er gjort med en helt egenart og en treffsikkerhet av sjeldenhet.
Omsider kom Børge ut og jeg fikk endelig smake på deilig kaffe og de fortreffelige muffinsene som kona Kjersti hadde bakt. Etter en hyggelig prat kom nye besøkende til og jeg hang meg etter for å snuse opp nye innblikk i Brekkes verden. I en av tegne bøkene dukket en tegning med Jan Fredrik Karlsen opp og en sjiraff, jeg knipset og lurer nå på hva en sjiraff sier?

Vemund Hakvåg
vemundhakvag.com

  • Kommentarer(0)//vemundsblog.vemundhakvag.com/#post51