Blogg om figurativ kunst

Blogg om figurativ kunst

Figurativ klassisk tegning og maleri

I min kunst blogg skriver jeg frittalende om tegning, maleri og grafikk. Jeg vektlegger det klassiske billedspråk, det er tidløst og grensesprengende.
Tilbake til forsiden
http://vemundhakvag.com/
Vemund Hakvåg

Pink Panther and Bjarne Melgaard, "Sensation sexsation"

MaleriOpprettet av Vemund Hakvåg lø., november 09, 2013 22:26:49
Bildet ”Sensation sexsation” er en kritikk av det bildet selv forsøker å beskrive. Fikk inspirasjonen etter å ha lest en kronikk av Karl Ove Knausgård i Dagbladet (Gudene i samtidskunsten), som omhandlet denne nye ”kuk-kunsten” som Bjarne Melgaard maler i sin banale kjedsomlighet.

Olje på lerret, 85x69 cm.

Jeg har lest og hørt så masse rart om Munch, men det Munch representerte var en dyp kjennskap til hvordan bildet kommuniserer uten ord. Edvard Munch kunne trekke i de rette trådene slik at publikum fikk en oppfattelse og følelse av hva bildet forsøkte å formidle. Munch trengte ingen uendelig rekke grenseoverskridelser, herje med destruktive krefter, og late som det er en mening i banal fremstilling av tabutemaer. En god tilbakemelding jeg har fått på dette bildet: ”Blir du ikke etter å ha malt et slikt bilde på en måte en del sensasjonskunsten selv?” Litt brydd over det kloke spørsmålet måtte jeg innrømme at jeg på en måte ble det.


Vemund Hakvåg
vemundhakvag.com  • Kommentarer(0)//vemundsblog.vemundhakvag.com/#post53