Blogg om figurativ kunst

Blogg om figurativ kunst

Figurativ klassisk tegning og maleri

I min kunst blogg skriver jeg frittalende om tegning, maleri og grafikk. Jeg vektlegger det klassiske billedspråk, det er tidløst og grensesprengende.
Tilbake til forsiden
http://vemundhakvag.com/
Vemund Hakvåg

Pushwagner og D.G.A (Digital Graphic Artwork) som er digitale reproduksjoner

Grafisk trykkOpprettet av Vemund Hakvåg ti., september 06, 2011 20:59:01

Pushwagner med D.G.A (Digital Graphic Artwork) kan være et dårlig kunstkjøp

Jeg gledet meg unektelig masse til å se Pushwagner som er årets kunstbegivenhet i Sandvika. Etter et par uker med lungeinfeksjon og influensaplager i familien, følte jeg meg frisk og det skulle bli godt med nye impulser. Noterte meg raskt at alle bildene var av nyere dato, men jeg hadde en følelse av å ha sett dem før. Jeg reagerte også på fargene og den stofflige kvaliteten, det var noe som ikke stemte. Det digitale skjær lå over bildene og hadde drept uttrykket med sitt kjedlige perfekte isklarhet. Dette er prints tenkte jeg med meg selv, kjøperne blir bedratt med dårlige kunstkjøp. Pushwagner var blitt forvandlet, det føltes meningsløst å beundre posters og billige digitale reproduksjoner. Utstillingen med Pushwagner i Bærum Kunstforening minner meg om da Mister Bean ødela kunst mesterverket med tynner og erstattet det med en tro plakatkopi med eggehvite penslet nøysomlig utover for å få det til å virke ekte.

Jeg ønsket mest å gå. Kikket over bildene og merket meg at fargene ikke overlappet hverandre, noe som ellers normalt vil skje når flere farger trykkes oppå hverandre.

Det Pushwagner i den senere tid gjør er å jobbe med sine tidligere unike bilder på en datamaskin, printer dem ut og signerer dem som trykk, dette er lureri spør du meg.

Vebjørn Sand og Marianne Aulie selger flotte signerte digitale reproduksjoner / posters i gjennom Allkopi, er ikke til å ta feil av og kaller det ikke noe annet.

Men å selge digitale prints og late som om det er analoge trykk kalle dem D.G.A (Digital Graphic Artwork) er noe helt annet, nyere "trykk" av Puschwagner har ikke engang vært i nærheten av en presse.

Vemund Hakvåg

vemundhakvag.com  • Kommentarer(2)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.
Opprettet av Vemund Hakvåg lø., juni 30, 2012 19:37:46

Ja det er skammelig når grådigheten blir så stor at faget og rederligheten ikke lenger betyr noe. Jeg ble helt paff over synet av digitale reproduksjoner ble solgt til skyhøye priser, jeg synes Puschwagner burde holde seg for god til slikt. Puschwagner mente seg selv lurt for noe år tilbake, han burde derfor ikke lure sitt publikum. Selger Puschwagner digitale reproduksjoner så må det også informeres, men da ville prisen blitt en helt annen (-:

Vemund Hakvåg

Opprettet av torgeir lø., juni 30, 2012 15:27:16

Helt enig med deg. Her er det kun profitt som gjelder. Skammelig